2018. január 20., szombat

Mostanában nézegetem: Into The Badlands

Nemrég találtam rá erre a sorozatra. Igazából már láttam cikkeket, ezt-azt róla régóta, és fel is keltette az érdeklődésemet, de csak a közelmúltban jutottam el oda, hogy belevessem magam.

Az Into The Badlands egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberek egyfajta feudális rendszerben élik az életüket. A "Badlands" nevű vidék birtokait, termőföldjeit, nyersanyagait bárók uralják, akiknek a személyes hadserege ill. testőrsége az ún. clipperekből áll. Főhősünk, a Daniel Wu által alakított Sunny a legjobb ilyen clipper - már betelt a háta az ötösével tetovált rovátkákkal, amik az általa megölt emberek számát hivatottak nyomon követni.


Sunny egy amolyan westernes-szamurájos menő csávó: bordó bőrkabátban (na jó, nem mindig), két karddal harcol (na jó, nem mindig), és egy menő motorral közlekedik hosszabb távokon (na jó, nem mindig), napszemüvegben (na jó, nem mindig). Így-e:


A történet elején mellészegődik egy Mortal Kombat... na jó, csak MK nevű srác, aki úgy néz ki, mint egy tizenéves Christiano Ronaldo, és bújkál benne valami természetfeletti, ami átveszi az irányítást, ha a srác valamilyen vérző sérülést szerez, és olyankor befeketedik a szeme, és félkézzel lever bárkit. Ez a szál egy kicsit kilóg az egészből, de whatever...

A sorozat egyébként nem lenne túl nagy szám, a karakterek alulírtak, alakítás is elvétve akad csak kiemelkedő - a Sunny szemétláda báróját játszó Marton Csokast itt megemlíteném azért -, a bárók viszálykodásairól szóló történeti szálak egészen szappanoperásak. Ami mégis felettébb szórakoztatóvá teszi, hogy szinte hiánypótló, mint a keleti harcművészeteket középpontba állító tv-show. Akinek gyengéi akció téren a jól megkoreografált, szinte táncszerű, mégis brutális wuxia harcjelenetek, mint nekem, annak ilyen szempontból mennyország lesz a Badlands. Tv-ben még biztos, hogy nem láthattunk ilyen igényes, jól filmezett harcjeleneteket, amik igen brutálisak is - itt aztán lesz minden, leszúrás, fej- és/vagy végtaglevágás, fejszéttaposás, szóval általában véve brutális dolgok. És amit még érdemes megemlíteni, hogy helyenként gyönyörű tud lenni - élénk, kontrasztos színek, remek cinematográfia.

Igazi bűnös élvezet. Ha szereted az - ilyen jellegű - akciót, akkor garantálom, hogy tetszeni fog.
Oh, és a főcímzene egy bizonyos Mike Shinoda (Linkin Park) műve. Imádom, kár, hogy rövid...

Trailer helyett itt az első fight scene (ha szeretnél egy sorozatot, ahol minden részben láthatsz ilyen színvonalú akciókat, akkor megkaptad):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése